top

Climbing Technology Click Up Biztosító Eszköz - orange

ÁFA-val 19435 Ft
Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 19434,80 Ft (+1%)
A gyártó által ajánlott ár 25240 Ft (-22%)

Várható szállítás 2-4 munkanapon belül

Csomagküldési díj min. 990Ft Részletek
Termék azonosító: 8056734832518

Kérdésem van
Termékkel kapcsolatos kérdésem van
A weboldal a reCAPTCHA rendszer, a Google adatvédelmi szabályzata valamint a Felhasználói feltételek védelme alatt áll.
Házhozszállítási költség
ÁTLÁTHATÓ DÍJAKKAL számolunk – a házhozszállítás költsége független a csomag tömegétől és méretétől.
MPL
A megrendelt termékek ára összesen Házhozszállítási költség
Fizetés előre Fizetés átvételkor
0 - 19 985 Ft 1 290 Ft 1 680 Ft
≥ 19 900 Ft Ingyenes! 390 Ft
MPL felvételi pont
A megrendelt termékek ára összesen Házhozszállítási költség
Fizetés előre Fizetés átvételkor
0 - 19 985 Ft 990 Ft -
≥ 19 900 Ft Ingyenes! -
MPL csomagautomata
A megrendelt termékek ára összesen Házhozszállítási költség
Fizetés előre Fizetés átvételkor
0 - 19 985 Ft 990 Ft -
≥ 19 900 Ft Ingyenes! -
DPD
A megrendelt termékek ára összesen Házhozszállítási költség
Fizetés előre Fizetés átvételkor
0 - 19 985 Ft 1290 Ft 1680 Ft
≥ 19 900 Ft Ingyenes! 390 Ft

A Climbing Technology Click Up egy olyan biztosító készlet, amelyet kezdők és haladók számára egyaránt terveztek.

Egy komplett biztosító készlet minden szintű mászó számára. A készlet tartalmazza az innovatív Click-Up biztosítóeszközt és egy HMS karabiner, amelynek kialakítása megakadályozza, hogy elforduljon a hevederben.

Click-Up:

Nem könnyű olyan biztosítóeszközzel előállni, amely újszerű megoldásra épül. A Climbing Technology-nak ez nagyon jó eredménnyel sikerült!

A hegymászófelszereléseket gyártó cégek számos biztosítóberendezés-modellt kínálnak. Ezek működési elvükben különböznek; a bevált, egyszerű eszközöktől (csésze, Sticht lemez) az automatikus eszközökig (GriGri). Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Az utóbbiak a biztosító kellő tapasztalatával eltűnnek, de nem minden biztosító tapasztalt és figyelmes mindig. Ezen kívül ott van még a kényelem fogalma is a biztosítóeszköz használatakor....

Az olasz Climbing Technology cég által szabadalmaztatott és forgalmazottClick-Up egy olyan eszköz, amelyet sportmászáshoz (sziklák, mesterséges falak) terveztek egyetlen kötéllel. A Click-Up fő gondolata az volt, hogy kizárja a fent említett biztosító eszközök legtöbb hátrányát vagy kellemetlenségét.

Ennek a munkának az eredménye a félautomata Click-Up eszköz. Működésének alapja ugyanaz, mint bármely nem automata eszközé, azaz a kötél megfelelő kanyarok alatti vezetése, hogy elegendő súrlódást érjen el a repülés felfogásához és a partner leeresztéséhez. Az új megoldás a kötélrögzítés pillanatára vonatkozik: a kötél terhelésének hatására az eszköz 90°-kal elfordul a karabinerhez képest, féldinamikusan rögzítve a kötelet. A kötél akkor oldódik ki, amikor az eszköz visszahelyeződik eredeti helyzetébe (ez történhet az egész kézzel, vagy elegendő a hüvelykujj nyomása), és a leeresztés az eszköz "nyugalmi" helyzetbe történő enyhe (részleges) billenésének eredménye.

Ez az új megoldás lehetővé teszi, hogy még egy teljesen kezdő is biztonságosan rögzíthesse partnerét annak tudatában, hogy előre nem látható körülmények vagy pillanatnyi koncentrációvesztés esetén az eszköz képes rögzíteni magát a helyén. Ez döntő előny az olyan csészés vagy csésze alapú eszközökkel szemben, mint a Petzl Reverso / Verso vagy a Black Diamond ATC. Másrészt a teljesen automatikus eszközökkel (mint például a Petzl Gri Gri) ellentétben a Click-Up kiküszöböli annak kockázatát, hogy a teljesen automatikus rögzítéshez szokjunk hozzá, vagy véletlenül tartsuk a reteszelő kart, és ennek következtében véletlenül "kiszabaduljon" a kötél az eszközből (különösen kisebb kötélátmérő esetén). A Click-Up emellett növeli a rögzítés dinamikáját, és így csökkenti a sérülés kockázatát a repülés merev elkapásakor.

A gyártó számolt azzal is, hogy a kevés tapasztalattal rendelkező személy hibázhat, és az utasításokkal ellentétesen "rakhatja fel" a kötelet. Bár az ilyen használat tilos, az eszköz ilyenkor úgy működik, mint egy normál biztosítócsésze. Az eszközön még bevágások is vannak, hogy növeljék a kötél súrlódását egy ilyen "fordított" rögzítés során. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez nem ajánlott alkalmazás, és csak arra szolgál, hogy lehetővé tegye a biztonságos és gyakorlatilag stresszmentes kilépést a helyzetből, amit a konkurens teljesen automatikus eszközök nem tesznek lehetővé.

Az egyre vékonyabb mászóköteleket gyártó cégek által meghatározott trendeket követve a Climbing Technology úgy döntött, hogy frissíti a Click-Up készüléken a kötél vastagságára vonatkozó jelöléseket. Számos teszt bizonyította, hogy a készülék már 8,6 mm - 10,5 mm átmérőjű kötelekkel is működik. Ezt a specifikációt a készülék tervezési módosításai nélkül sikerült elérni, és a korábban gyártott készülékekre is érvényes. További előnye a súlya - 109 g, ami csak kb. 10%-kal több, mint egy klasszikus mászóexpressz, és kevesebb, mint a fele a népszerű automata eszközöknek.

Összefoglalva: a Click-Up egy olyan eszköz, amely könnyen és intuitívan használható, minimálisra csökkenti a hibakockázatot a kevésbé tapasztalt mászók számára, és kényelmes mind a kezdők, mind a tapasztalt mászók számára.

Concept HMS Spring Bar

A HMS karabiner a legfontosabb karabiner minden hegymászó felszerelésében. A Concept HMS Spring Bar egy további mozgatható karral van felszerelve, amely a hevedercsatlakozóba bepattintva megakadályozza a karabiner elcsavarodását kötés közben. Ez a megoldás tökéletesen működik a Climbing Technology Click-Up, valamint a piacon kapható bármely más biztosítóeszközzel.

A Climbing Technology Concept HMS karabiner sorozatot olyan hegymászók számára tervezték, akiknek a kényelem és a biztonság mindennél fontosabb, de akik nagy figyelmet fordítanak a technikai megoldásokra és a hátizsákjukban vagy a hámjukban cipelendő felszerelés súlyára is.

A melegen kovácsolt, többdimenziós 3D profil lehetővé tette az Aerial karabinerek súlyának jelentős csökkentését. Úgy tűnik, hogy ez az új karabiner-formázási technológia jelenti a jövőt a könnyebb mászófelszerelések gyártására irányuló törekvésben, miközben növeli azok szilárdságát.

A HMS ("körte") karabiner klasszikus formája lehetővé teszi, hogy minden helyzetben biztonságosan használható legyen biztosító karabinerként. A súrlódásnak leginkább kitett élek megfelelő megerősítése garantálja a maximális tartósságot és biztonságot, amit a hegymászó felszerelésektől megkövetelnek.

A forma optimalizálása és az ergonómiára való odafigyelés lehetővé teszi a karabiner és a zárat biztosító anya könnyű kezelhetőségét a váratlan kinyílástól. A Catch Free rendszer megakadályozza, hogy a zár véletlenül beleakadjon más mászófelszerelésekbe (hurok, eszközök, mászókák).

Mint minden Climbing Technology karabiner, a Concept HMS-t is - mielőtt elhagyja a gyárat - egyedileg tesztelik 12 kN küszöb alatti terheléssel. Ez biztosítja, hogy használatakor kizárólag a mászásra koncentrálhasson.

A karabiner súlya: 76 g;

Karabiner szilárdsága: kN 22.10.7;

A készlet súlya: 190 g;


Technikai jellemzők
Eredeti termékjelzés 2K645BWESYC
Szín narancssárga
Nem Uniszex
No-code Nem
Outlet Igen
CE -
Kötélhez 8,6 - 10,5 mm
EN EN 892
Anyag Könnyűfém ötvözet
Tömeg ~ 190 g (set)
Méretek ~ 84 x 70 x 20 mm
Csapágy -
UIAA -
Ellenállás -
Action2 BF2023
Tevékenység Sziklamászás / Boulderezés

Climbing Technology Click Up - vásárlói vélemények

0.0