top

Csúszásgátló futáshoz

A futókramponok rövid, fémtüskékkel ellátott rugalmas borítások, amelyek egy közönséges cipőtalpat igazi téli felszereléssé alakítanak. Javítják a tapadást a havon és a fagyott ösvényeken, javítják a stabilitást és a biztonságot.
Megtekintés ekként: Grid List

7 Termékek

 1. -15%
  Camp Ice Master Run Csúszásgátló Futáshoz
  Camp Ice Master Run Csúszásgátló Futáshoz
  ÁFA-val 17750 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 16490 Ft (+8%)
  A gyártó által ajánlott ár 20930 Ft (-15%)

  Kívánságlista

 2. -7%
  La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip Készlet
  La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip Készlet
  ÁFA-val 9290 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 8790 Ft (+6%)
  A gyártó által ajánlott ár 10010 Ft (-7%)

  Kívánságlista

 3. -22%
  Snowline Spikes Chainsen Trail Csúszásgátló Futáshoz - navy
  Snowline Spikes Chainsen Trail Csúszásgátló Futáshoz - navy
  ÁFA-val 14290 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 14990 Ft (-4%)
  A gyártó által ajánlott ár 18470 Ft (-22%)

  Kívánságlista

 4. -26%
  Nortec Trail Csúszásgátló Futáshoz - orange
  Nortec Trail Csúszásgátló Futáshoz - orange
  ÁFA-val 23250 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 24490 Ft (-5%)
  A gyártó által ajánlott ár 31460 Ft (-26%)

  Kívánságlista

 5. -27%
  Nortec Corsa Csúszásgátló Futáshoz
  Nortec Corsa Csúszásgátló Futáshoz
  ÁFA-val 15890 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 16750 Ft (-5%)
  A gyártó által ajánlott ár 21780 Ft (-27%)

  Kívánságlista

 6. -28%
  Nortec Street Csúszásgátló Cipőre
  Nortec Street Csúszásgátló Cipőre
  ÁFA-val 6050 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 5950 Ft (+2%)
  A gyártó által ajánlott ár 8470 Ft (-28%)

  Kívánságlista

 7. -41%
  Climbing Technology Ice Traction Plus Csúszásgátló - 44-47
  Climbing Technology Ice Traction Plus Csúszásgátló - 44-47
  ÁFA-val 9890 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 8290 Ft (+20%)
  A gyártó által ajánlott ár 17040 Ft (-41%)

  Kívánságlista

oldalszám:
Megtekintés ekként: Grid List

7 Termékek

Törlés

Futóskampók - kiválóan alkalmas terepen és hegyi ösvényeken.

A futókramponok terepen, ösvényeken, sikátorokban és hegyi ösvényeken történő futások során működnek a legjobban, vagyis mindenütt, ahol a talp alá helyezett fogak "beleharapnak" a hóba vagy a jégbe. Javítják a lépések stabilitását, ami nem csak bátorságot ad a magabiztosabb és gyorsabb futáshoz, de a biztonságra is valódi hatással van. Akár hegyi ösvényen, akár külvárosi erdőben futsz botokkal, egyszerűen el akarod kerülni a felborulást. A kapaszkodók nem helyettesítik a valódi kramponokat (a hegymászófelszerelés értelmében), és nem biztosítanak megfelelő merevséget az alpesi mászáshoz, de tökéletesen illeszkednek a rugalmas futócipőkhöz, amelyeket a hegyek alacsonyabb részein és a kitett ösvényeken fogsz használni. A talp (hóban teljesen tehetetlen) futófelületét tökéletesen tapadó felszereléssé alakítják, amely védelmet nyújt a jéggel való közeli találkozás és a sérülések ellen. A futókramponokat a haladóbb futóknak és a sportág kezdőinek egyaránt érdemes a hátizsákba csomagolniuk.

Konstrukció és felszerelés

A futókramponok általában egy rövid fogazat és egy fémkötelekből, láncokból vagy spirálokból álló rendszer kombinációja. A fogak száma, valamint azok hossza nyilvánvalóan befolyásolja a tapadást, de a súlyt is. Emiatt a futóknak tervezett modelleknek valamivel rövidebbek a "fogai" és kevésbé agresszív jellegűek, mint a turista modellek. Másrészt viszont könnyebbek és kompaktabbak. A városi cipőkhöz (jeges járdákon való járásra tervezett) burkolatok még alacsonyabb súlyt csábíthatnak, de ne feledje, hogy a kemény betonon és jégpoháron működő mikro tüskék teljesen használhatatlanok lesznek a mélyebb hóban. Végül, vannak a városiak mintájára készült modellek (pl. Nortec Corsa), amelyek a teljes talpfelület alatt egyenletesen elosztott tüskékkel vannak felszerelve, de ezek valamivel hosszabbak, mint ezeknél az alapmodelleknél, valamint, ami ugyanilyen fontos, tartósabbak.
A futókampók tehát a szuper tapadás és az alacsony súly közötti optimális választás
a fogak (vagy tüskék), azok száma, hossza és a talp alatti elhelyezés szempontjából. Közepes távolságok gyors megtételére tervezték őket, így a legkülönbözőbb aljzatokon működnek - a fagyott talajtól a legelőn át a puha hóig, amely alatt köveket rejt.

A futócipő pántjának rögzítő eleme a felsőrészre feszített (és néha kiegészítő tépőzárral merevített) rugalmas gumi. Gyakorlatilag bármilyen cipőre illik, és csak a méretet kell kiválasztani. Annak érdekében, hogy bátran elviselje az igényes hegyi terep és a hőmérséklet-ingadozások viszontagságait, a vezető gyártók pontosan kiválasztott anyagokból készítik. A robusztus anyag megfelelő rugalmasságot tart fenn pozitív és negatív hőmérsékleten egyaránt. Nem szorítja túlságosan a lábat, nem korlátozza a véráramlást és nem okoz kellemetlenséget a későbbi kilométeres útvonalak dinamikus megtétele közben.

Téli edzéshez - futókramponok a 8a.hu áruházban

A kompakt futókramponok minden olyan futó felszerelésének elengedhetetlen részét képezik, aki havas utakon és ösvényeken való átkelés mellett dönt. Biztosítják azt a tapadást, amely téli körülmények között szükséges a megfelelő biztonság fenntartásához. Ajánlott a terepen futó téli "falóknak", valamint az aszfalton kívül edző kezdő amatőröknek. Nemcsak könnyebb ösvényeken, hanem igényes terepviszonyok között is működnek. A 8a.hu kínálatában a Grivel RAN futókampók csúcsmodelljei és a népszerű Nortec modellek is megtalálhatóak.