top

Dolomite

A Dolomite széles körben ismert túracipőket és -bakancsokat kínál, amelyek a világ bármely turistaösvényén megállják helyüket. Nézz körül a széles túrabakancs- és szabadidős cipő-kínálatunkban online és válassz egy számodra megfelelőt!

Szűrő (1)
Szűrők
 1. BF2023
Megtekintés ekként: Grid List

1 Termékek

 1. -23%
  Dolomite Crodarossa Lite GTX 2.0 Női Hegymászó Cipő - black/capri blue
  Dolomite Crodarossa Lite GTX 2.0 Női Hegymászó Cipő - black/capri blue
  ÁFA-val 50490 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 46990 Ft (+8%)
  A gyártó által ajánlott ár 66130 Ft (-23%)

  Kívánságlista

oldalszám:
Megtekintés ekként: Grid List

1 Termékek

Törlés

A dolomitok sokéves tapasztalatot jelentenek

A több mint egy évszázad a cipőiparban olyan tapasztalat, amely mellett nehéz elmenni. Több mint egy évszázaddal ezelőtt hagyták el a gyárfalakat az olasz márka első cipői. Az ezt követő időszakban a Dolomite lábbeliket a hegyek felfedezőinek egymást követő generációi becsben tartották. A Dolomitok szívében létrehozott cipők tökéletesen ötvözték az olasz stílust, a tartósságot és a legapróbb részletekig tökéletes kivitelezést. Minden új modell, a környező hegyek szépsége ihlette, ugyanakkor a lehető legfunkcionálisabb, hogy nagy megbízhatóságot biztosítson bennük. A lábbelik egyúttal a cipészszenvedély és a gyönyörű lábbelik iránti szeretet kifejeződései voltak. Ez ma is így van, a Dolomite márka folyamatosan új fejlesztéseket dob piacra. Széles választékában ma már nemcsak hegyi bakancsok, hanem könnyebb, túrázásra alkalmas modellek, valamint az életmódlábbelik meglehetősen nagy kollekciója is megtalálható.

A márka már 1897-ben elkezdett lábbeliket gyártani. 1954-ben egy olasz expedíció meghódítja a K2-t a Karakorumban az olasz márka lábbelijét használva. Ez nemcsak a cipők kiváló minőségéről, hanem az őket készítő cipészmesterek kézügyességéről is tanúskodik. Ugyanis a mai napig csak a legismertebb cipőmárkák büszkélkedhetnek azzal, hogy a kollekciójukban olyan magashegyi lábbelik vannak, amelyekben a világ legmagasabb csúcsait lehet meghódítani. 1960-ban egy svájci expedíció áll a Dhaulagiri csúcsán, ismét olasz lábbeliket használva. 1966-ban a Dolomite cipőket extrém körülmények között használták egy grönlandi expedíció során. 1976-ban a cipőt a patagóniai Fitzroy expedíció során használják. Mindezek az események hozzájárultak ahhoz, hogy a márka népszerűvé váljon a hegyi expedíciók szerelmesei körében. Napjainkban a Dolomite változatos lábbelijei nem csak extrém hegyi expedíciókhoz, hanem könnyebb kirándulásokhoz, sőt a mindennapi teendőkhöz is alkalmasak. Az olasz gyártó cipői ma már számos tulajdonságot egyesítenek: magas minőség, kényelem, kiváló teljesítményjellemzők és összetéveszthetetlen olasz stílus.

A Dolomite cipők változatos típusai

Az olasz gyártó kollekciója ma már a kültéri lábbelik teljes keresztmetszetét tartalmazza. A kínálat két fő sorozatra oszlik. Az első ezek közül a Dolomite Performance. Ezek tipikusan hegyi és túrabakancsok, amelyek ideálisak a könnyebb és nehezebb terepjáró kirándulásokhoz egyaránt. Ezek közül mindenképpen kiemelkednek a fejlett alpesi bakancsok, amelyek az alpesi expedíciókhoz való lábbelik fejlesztésének hosszú hagyományaira épülnek. A magas túrabakancsok és a könnyű közelítőcipők szintén rendkívül népszerűek. Ezek lehetővé teszik a kilométeres hegyi ösvények megtételét, valamint a nehezebb útvonalak precíz bejárását. Az olasz gyártó nem feledkezik meg a kissé könnyebb ösvényeken túrázókról sem. A magas és alacsony felsőrésszel ellátott túrabakancsok a könnyebb ösvényeken is magas szintű kényelmet biztosítanak.

Az olasz gyártó túrabakancsainak második szériája is elérhető.

A Dolomite második lábbeli szériája a Lifestyle, azaz a márka hegyi öröksége által inspirált, de a mindennapi használatra, így a városi terepre is tervezett cipők. Gyakran a hegyi lábbeliket idézi a kialakításuk, de itt nagyobb hangsúlyt kap a kényelem és a párnázottság. A könnyebb anyagok révén a cipők ideálisak munkába, iskolába vagy egyetemre. Természetesen a hegyi lábbelikben már bevált megoldások közül sokat a Lifestyle cipőkben is alkalmaznak.

Olasz Dolomite cipőstílus és modern technológia

A gyártó lábbelijeiben tökéletesen érezhető az olasz lábbeli specialisták keze. Számos modell a klasszikus megoldásokra támaszkodik. A teljes egészében kiváló minőségű természetes bőrből készült felsőrészek kivételes teljesítményt garantálnak. Megfelelő gondozás mellett a hagyományos anyagokból készült lábbelik hosszú évekig kitartanak az expedíciók során. Ezenkívül a klasszikus minták, különösen az egy darab bőrből készült csizmák különösen népszerűek a túrázás szerelmesei körében. Számos cipőben a klasszikus dizájnmegoldásokat modern technológiákkal kombinálják. A Dolomite lábbeli modellek nagy része GORE-TEX® vízálló membránnal van ellátva. Ez tökéletes védelmet garantál az eső vagy hó ellen. Ugyanakkor légáteresztő képességet is biztosít, így a cipők ideálisak a változó időjárási körülményekhez. A bakancsok nagy része modern szintetikus anyagokkal is rendelkezik, amelyek könnyűséget biztosítanak, ugyanakkor rendkívül tartósak. Bizonyára a Dolomite márka kínálatában minden hegyi ösvények és könnyebb utak szerelmese megtalálja az igényeinek optimálisan megfelelő modellt.