top

Lavinadetektorok és -adóvevők

A lavinaérzékelők és -jeladók rendkívül modern eszközök, amelyek növelik a sikeres mentési művelet esélyeit. Minden sítúrázó felszerelésében ott kell lenniük a lavinamentő készlet többi eleme mellett.
Nem találtunk olyan terméket, amely a beállított kritériumokat teljesíti.
Törlés

Avalanche detektorok és jeladók - hogyan működnek

Bár a lavinaérzékelők és -jeladók egyre népszerűbb eszközök, sokan nincsenek teljesen tisztában a működésükkel. Az érzékelő egy olyan eszköz, amely speciális antennákon keresztül képes a megfelelő frekvencián küldött jeleket továbbítani és fogadni. A lavinaérzékelőt mindenképpen be kell kapcsolni, amikor túrára indulunk. Ha lavinába kerül, a készülék továbbra is továbbítja a jelet. Más detektor-tulajdonosok, akik elkerülték, hogy elsodorja őket a lavina, átkapcsolhatják készüléküket vevő üzemmódba. Így a lavinaérzékelők és -adók bemérik a csapdába esett személyt. Ahhoz, hogy a lavinaérzékelők hatékonyak legyenek, a túra minden résztvevőjének rendelkeznie kell ilyennel. Ezt jól tudják a tapasztalt sítúrázók, akik ezek nélkül nem indulnak el a hegyekbe. Megfelelő képzésre is szükség van ahhoz, hogy a detektor használata reflexszerűvé váljon - hiszen minden másodperc rendkívül értékes.

Az érzékelők és az adók meghatározhatják a hó alatt rekedt személy tartózkodási helyét. A lavinaérzékelő birtokában precízen és gyorsan kereshetjük az eltemetett embereket, és időt takaríthatunk meg, amelynek elmúlása jelentősen csökkenti a mentés esélyét. A modern lavinaérzékelők megbízható eszközök, amelyeken gyakran múlik az élet.

Lavinaérzékelők és jeladók

Az áruházunk által kínált összes lavinaérzékelő és jeladó bevizsgált, és nagyon magas fokú megbízhatóságot nyújt. A modellek széles választékát kínáljuk, amelyek külsejükben, a kínált funkciókban és a működtetés módjában különböznek egymástól. A neves lavinafelszerelés-gyártók, mint például az Ortovox, garanciát nyújtanak a kiváló minőségű kivitelezésre. Kínálunk lavinakészleteket is, amelyek tartalmazzák a lavinamentő készletet, azaz egy detektort, egy lapátot és egy szondát. Ez kiváló megoldás mindazok számára, akik a sítúrázással kezdenek, és viszonylag gyorsan szeretnék kiegészíteni a szükséges felszerelést.