top

Fejlámpák futáshoz

A futó fejlámpák olyan szerkentyűk, amelyek jelentősen javíthatják az edzés kényelmét. Biztosítják, hogy a sötétben való mozgás kényelmes legyen. Ezenkívül nem kell aggódnia a biztonsága miatt.
Nem találtunk olyan terméket, amely a beállított kritériumokat teljesíti.
Törlés

Az esti órákban a futó fényszórók pótolhatatlanok.

Még ha nem is dönt tudatosan úgy, hogy sötétedés után dinamikusan mozog, ez nem jelenti azt, hogy ne kelljen minimális látási viszonyok között is bejárnia az útvonal egyes szakaszait. Az intenzív edzések gyakran meghosszabbíthatók, és folytatásuk az esti órákban is lehetséges lesz, ha van top futó fejlámpája. Még a borult időjárás is keltheti a kevésbé világos környezet benyomását. Minden futónak, aki értékeli a távok kényelmes leküzdését, a felszerelései között kell lennie egy fejlámpának.

Mi különbözteti meg a futó fejlámpákat?

A speciális futó fejlámpák speciálisan kialakított szerkezetűek, eltérnek a turista- vagy túralámpáktól. A kiegyensúlyozott kialakítás döntő fontosságú a futó fejlámpák szempontjából. Az akkumulátorokat vagy az újratölthető elemet gyakran a fej hátulján lévő övön helyezik el, ami a fejlámpa és az akkumulátor közötti egyensúlyt jelenti. Az ilyen szerkezet nem ugrik, és biztosítja a kényelmet. A futó fejlámpáknak szélesebb a fény beesési szöge is, ami mind az utat, mind a környezetet megvilágítja. Mindezeket a tulajdonságokat a Black Diamond futó fejlámpák vagy a Petzl futó fejlámpák, valamint számos más márka modelljei tartalmazzák.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő futófejlámpát?

Modellválasztáskor több jellemzőt is figyelembe kell venni. Érdemes ellenőrizni a fénysugarat - annak alakját és intenzitását. A nehezebb terepen való gyors mozgás azonnali reakciókat és gyakori irányváltoztatást igényel. A kellően erős, nagy hatótávolságú fénysugár rendkívül fontos. A világítási módok kiválasztása szintén fontos lehet. Ha a fejlámpát például sátorban is használni szeretné, érdemes egy gyengébb üzemmódot is készleten tartani. A fejlámpa fejre szerelésének módja is fontos lesz. A további széles pántok biztosan megfelelő kényelmet és stabilitást biztosítanak. Itt további tippeket talál arra vonatkozóan, hogy melyik fejlámpa lesz a legjobb.

Futó fejlámpa elemmel vagy újratölthető akkumulátorral?

Egyik megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai. Az elemmel működő fejlámpa lehetővé teszi az akkumulátor gyors cseréjét, ha az áramforrás le van kapcsolva. Ha a modell a népszerű AAA vagy AA elemekkel működik, biztosak lehetünk benne, hogy szinte minden boltban, hegyi faházban vagy benzinkúton kapható. Ezért kirándulásaink során gyorsan készítsük elő a fejlámpát a következő éjszakára. Az újratölthető akkumulátorral működő fejlámpa viszont időről időre hálózatra csatlakoztatást és újratöltést igényel. Ez tökéletes megoldás a gyakori esti edzéseken és rövidebb túrákon, amikor könnyen feltölthetjük a fejlámpát. Emellett határozottan sokkal környezetbarátabb megoldás.

Magas minőségű futó fejlámpák

A jól ismert és elismert gyártók különböző technológiai konfigurációkban kínálnak fejlámpákat futóknak. Ráadásul nem csak a paraméterek, hanem a méret, a design és a használati megoldások tekintetében is eltérő modellek közül választhat a felhasználó. Azonban mindegyiknek ugyanaz a célja - a futó számára fényt biztosítani, amely segíti a tájékozódást a nem megfelelő látási viszonyok között. A 8a.hu webáruházban mindenki számára van valami. Ha el sem tudsz képzelni egy napot edzés nélkül, válaszd ki az ehhez szükséges kiegészítőket és ruházatot. A megfelelő futóvezetők támogatásával sokkal kellemesebb lesz minden sötétedés utáni szabadtéri tevékenység.