top

Kerékpáros cipővédők

A szél, eső és hideg ellen védő kerékpáros cipőhuzatok nagyszerű tartozékot jelentenek minden kerékpározás szerelmese számára. A kínálatban megtalálhatóak a szilárd anyagból készült MTB cipőhuzatok, a fagyálló téli kerékpáros cipőhuzatok és számos más modell.
Megtekintés ekként: Grid List

2 Termékek

 1. -15%
  POC Thermal Bootie Kerékpáros cipővédő - zink orange
  POC Thermal Bootie Kerékpáros cipővédő - zink orange
  ÁFA-val 29240 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 29250 Ft
  A gyártó által ajánlott ár 34580 Ft (-15%)

  Kívánságlista

 2. -29%
  POC Thermal Bootie Kerékpáros Cipővédő - zink orange
  POC Thermal Bootie Kerékpáros Cipővédő - zink orange
  ÁFA-val 19250 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 19490 Ft (-1%)
  A gyártó által ajánlott ár 27420 Ft (-29%)

  Kívánságlista

oldalszám:
Megtekintés ekként: Grid List

2 Termékek

Törlés

Kerékpáros cipőhuzatok szél, eső és hideg ellen

Minden időjárástól függetlenül, aki kerékpárral közlekedik, tökéletesen tudja, milyen hasznosak lehetnek a kerékpáros cipőfelsők. Ha esőben, sárban vagy viharos szélben tekerünk, a cipők folyamatosan ki vannak téve a legrosszabb körülményeknek. Még ha használsz is sárvédőt, a víz és a szennyeződés egy része gyorsabb tekerés esetén is a cipődre kerül, nem is beszélve arról a helyzetről, amikor sárvédő nélküli országúti vagy hegyi kerékpárral közlekedsz. Ilyen helyzetben az MTB cipőre való esővédő huzatok tökéletesen megvédik a lábbelit a gyors átnedvesedéstől. A membránnal ellátott modellek magas vízállóságot nyújtanak, miközben biztosítják a tevékenység közben szükséges légáteresztő képességet. A kerékpáros cipőhuzatok a szél ellen is nagyszerű védelmet nyújthatnak. A menet közbeni légáramlás az egyik fő tényező, amely hűti a lábunkat. A kiegészítő külső réteg segít a jobb hőszigetelésben. A legalacsonyabb hőmérsékletekhez a vezető gyártók kínálatukban téli kerékpáros cipőborításokat készítenek, amelyek ráadásul szigeteltek. Ezek hatékonyan védenek a hideg ellen, és lehetővé teszik, hogy fagypont alatti hőmérsékleten is élvezze a tekerést. A betétek különböző anyagokból készülnek. A legkönnyebbek gyakran könnyű szövetekből készülnek, amelyek csak alapvető szélvédelmet nyújtanak. Az esős modelleknek membránnal és ragasztott varratokkal vagy erősen vízálló anyaggal kell rendelkezniük. A téli kerékpáros csizmaszárak gyakran neoprén paneleket használnak, amelyek védelmet nyújtanak a zord időjárás ellen, és kiválóan szigetelnek a hideg ellen.

Mire kell figyelni a kerékpáros cipőborítások kiválasztásakor?

Ha MTB bakancshuzatra van szükségünk, akkor különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy milyen anyagból készülnek. További megerősítésekre lesz szükség, hogy ha egy nehéz emelkedőn leszállunk a kerékpárról, és gyalogosan fedjük be, akkor se szakadjon el az első néhány lépés után. Teljesen más tulajdonságok lesznek létfontosságúak, ha országúti cipőkhöz kell huzatot vennünk. Ekkor az egész szerkezetet finomabbá lehet tenni, ami elsősorban kisebb súlyt eredményez. A tökéletes illeszkedés a cipőhöz elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy a lehető legkisebb legyen az aerodinamikai légellenállás menet közben. Még az országúti kerékpározáshoz készült vastag téli kerékpáros cipővédők is szorosan illeszkedhetnek a cipőhöz. A cipők szilárd illeszkedése miatt érdemes figyelni arra, hogyan rögzülnek a cipőhöz. Ideális esetben cipzárral vagy tépőzárral kell felszerelni őket, hogy könnyen és gyorsan fel- és levehetőek legyenek. Semmi sem rosszabb, mint egy nyeregben töltött nap után gyötrődni a piszkos és nedves párnák lehúzásával.

A legtöbb párna kompatibilis a pattintható cipőkkel. Érdemes azonban ellenőrizni, hogy az általunk választott modell tökéletes méretű-e a lábbelinkhez. Az alulról kivágott nyílás lehetővé teszi a cipők könnyű rögzítését a pedálokhoz. Mivel a kerékpáros cipőtakarókat leggyakrabban rossz időjárási körülmények között, valamint télen és az átmeneti évszakokban használjuk, amikor sokkal gyorsabban szürkül, jó, ha az adott modell fényvisszaverő elemekkel van ellátva. Ez egy kényelmes megoldás, amely jól látható az autók fényszóróiban. Amikor pedálozunk, folyamatosan mozgatjuk a fényvisszaverőinket, így felhívjuk a járművezetők figyelmét, és sokkal hamarabb észrevesznek minket az úton.