top

Ipari alpin kötelek

Magasban történő munkavégzéshez használt kötelek, amelyeket méterenként, meghatározott hosszúságban és tekercsenként árulnak. A kínálatban a vezető márkák által gyártott statikus és félig statikus kötélzeteket találhatók magasban végzett munkához: Tendon, Teufelberger, Beal.
Megtekintés ekként: Grid List

12 Termékek

 1. -13%
  Beal Industrie 10,5 mm 100 m Félstatikus Kötél - white
  Beal Industrie 10,5 mm 100 m Félstatikus Kötél - white
  ÁFA-val 80990 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 73990 Ft (+10%)
  A gyártó által ajánlott ár 93280 Ft (-13%)

  Kívánságlista

 2. -15%
  Beal Contract 10,5 mm 100m Félstatikus Kötél
  Beal Contract 10,5 mm 100m Félstatikus Kötél
  ÁFA-val 72990 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 68990 Ft (+6%)
  A gyártó által ajánlott ár 86450 Ft (-15%)

  Kívánságlista

 3. -17%
  Beal Contract 10,5 mm Félstatikus Kötél
  Beal Contract 10,5 mm Félstatikus Kötél
  ÁFA-val 750Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 720Ft (+5%)
  A gyártó által ajánlott ár 910Ft (-17%)

  Kívánságlista

oldalszám:
Megtekintés ekként: Grid List

12 Termékek

Törlés

A magasban végzett munka során a biztonság elsődleges fontosságú, mivel a magasból való lezuhanás nagyon is valós veszélyt jelent, amely óriási következményekkel jár az egészségünkre és az életünkre nézve. A megfelelő szintű biztonság, a használati kényelem és a tartósság biztosítása érdekében elengedhetetlen, hogy olyan felszereléseket használjunk, amelyeket a vonatkozó szabványok szerint gyártottak, és amelyek a magasban dolgozók igényeire, valamint munkakörnyezetükre összpontosítanak. Minden egyes elemnek meg kell felelnie a tartósságra és a használat biztonságára vonatkozó nagyon szigorú követelményeknek. Ez alól a magasban történő munkavégzéshez használt kötelek sem képeznek kivételt. Az ebbe a kategóriába tartozó termékeknek meg kell felelniük az EN 1891 szabványnak (PN-EN 1891:2002), ami azt jelenti, hogy megfelelő teszteken estek át, és a magasban történő munkavégzésre jóváhagyták őket. A magasban történő munkavégzésre szolgáló köteleket ipari célokra (biztonság a háztetőkön vagy szélmalmokon, kéményekbe vagy aknákba való leereszkedés), valamint életmentők, katonai és rendőri beavatkozó csoportok használják. Az említett normának megfelelően könnyű B-típusú köteleket és A-típusú modelleket talál, amelyek nagyobb tartósságot garantálnak a szakadással (kötélterheléssel) és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállással szemben. Ipari célokra leggyakrabban az A-típusú köteleket használják magasban végzett munkákhoz.

magasban történő munkavégzéshez használt kötelek - jellemzők

A magasban történő munkavégzésre szánt köteleket nagyon alacsony nyúlás jellemzi feszítéskor, ami azt jelenti, hogy tökéletesen alkalmasak stabil és ellenőrzött feljutásra és ereszkedésre. Segítenek a legkényelmesebb munkapozíció felvételében, és a néhány %-os (legfeljebb 5 %-os) nyúlási képességnek köszönhetően nem rángatják a felhasználót úgy, mint a statikus kötelek. Mindazonáltal előnyös a nyúlási paramétert ellenőrzés alatt tartani, mivel a visszapattanási hatás ("rugózás") ugyanolyan fontos. Számos konkrét tevékenység nem megfelelő a nagyobb dinamikájú kötelek számára, mivel a visszarugózás a teher hordozásakor kellemetlen lehet, vagy akár veszélyeztetheti a biztonságunkat. A magasban történő munkavégzéshez használt kötél minimális nyúlása biztosítja a biztonságot és a zökkenőmentes leereszkedést, ezért tökéletes minden típusú ereszkedéshez.
A magas terhelhetőséget a megfelelő konstrukció alkalmazásával érjük el. A védőburkolattal borított mag felelős a kötél terheléséért, és lehetővé teszi a nehéz terhek felhúzását anélkül, hogy a kötél elszakadásától kellene tartani. A kötél teljes súlyának 30-50%-át teszi ki. Nagyon gyakran a mag és a köpeny ugyanabból az anyagból (poliamid) készül, azonban a fonásuk teljesen eltérő. A köpeny határozza meg a kötél tartósságát és a szennyeződésekkel, kopásokkal vagy vágásokkal szembeni ellenállását. A magasban történő munkavégzéshez használt kötelek a kiváló minőségű kivitelezésnek köszönhetően hosszú időn keresztül nagyszerű teljesítményt nyújtanak, bár a köpeny rendszeres ellenőrzése és a különböző felületekkel, különösen az élekkel való érintkezési pontokon kiegészítő borítások használata elengedhetetlen.

A leggyakoribb kérdések

Hogyan kell vigyázni a magasban dolgozó kötélre?

A felszerelés megfelelő kiválasztása nem elég - a felszereléshez célzott kezelés, tisztítás és karbantartás is szükséges. Használat után a köteleket mindig kézzel kell feltekerni, ami remek lehetőséget nyújt alakjuk ellenőrzésére és az esetleges kopások, csomók vagy megvastagodások észrevételére. A kötél állapotával kapcsolatos bármilyen kifogás közvetlenül a használatból való kivonásához és újjal való cseréjéhez kell vezetnie.
A magasban való munkavégzésre szolgáló kötelet, ha elkoszolódik, nedvesen kell tisztítani. Ha tisztításra szorul, azt csak vízzel vagy vízzel, enyhe mosószer hozzáadásával (kötélmosó mosószerek) lehet elvégezni. Ezt követően szellős, naptól védett helyen kell szárítani. Nem kell félni attól, hogy a kötél elázik! Sőt, a magasban történő munkavégzésre szánt köteleket valóban ajánlott megnedvesíteni, még az első használat előtt. A különböző modellek paramétereit ellenőrizve észre fogja venni a "zsugorodást". Ez egy olyan mennyiség, amely a biztonsági kötél zsugorodását írja le az első használatot megelőző 24 órás vízbe merítés során, százalékban kifejezve. A kötél ilyen zsugorodása természetes hatás, és előre jelezhető. Közvetlenül az alkalmazott anyagokból adódik. Egy új, magasban történő munkavégzésre szánt kötelet érdemes a használatba vétel előtt zsugorítani, hogy elérjük a megfelelő munkahosszúságot. A kötelet 30 ºC-ot meg nem haladó hőmérsékletű vízbe kell helyezni, majd árnyékos helyen tovább kell szárítani.
A megfelelő karbantartással meghosszabbítható a berendezés élettartama. A kötéltisztító tisztítószerek ára nem magas, és garantálják a kényelmet és biztonságot a munka során.

Milyen hosszú a munkakötelek élettartama?

A kötél élettartama a használat gyakoriságától és típusától függ. Több általános időtartamot lehet meghatározni átlagos és megfelelő használat mellett: a) gyakori és intenzív használat: legfeljebb 1 év; b) rendszeres és alkalmi használat: már 5 évig; c) ritka használat: legfeljebb 10 év
Helyes tárolás és használat nélkül a kötelek nem kopnak! A 3 vagy 5 éves kötél használatától való félelem mítosz, mivel a poliamid zsinór és köpeny legnagyobb ellensége nem az idő, hanem a mechanikai sérülés. Ezért olyan fontos az időszakos ellenőrzés. Ha a fizikai ellenőrzés során túlzott pillinget, gyanús puhaságot vagy merevséget (ami a zsinór integritásának hiányából és elmozdulásából adódhat), a zsinór feltárulását (!), vagy az átmérő, a szín vagy a textúra szabálytalanságát észleli, valószínűleg itt az ideje, hogy kivonja a kötelet a használatból. Továbbá, ha a magasban való munkavégzésre szánt kötél túlzott UV-sugárzásnak, éles éleknek vagy bármilyen kémiai szennyeződésnek volt kitéve, azonnal ki kell vonni a forgalomból.

Hogyan kell tárolni a magasban dolgozó köteleket?

A magasban dolgozó kötelet árnyékos helyen, lehetőleg zsákban, a napsugárzástól és a közvetlen hőforrástól távol kell tárolni. A kötelet soha ne tartsa vegyi anyagok mellett, mivel azok gőzei is feloldhatják a szálakat (gondoljon csak az autóakkumulátorból származó kénsavra stb.). A károsodás szabad szemmel nem látható, ami különösen veszélyessé teszi.

Változatos kötelek magasban végzett munkához

Kínálatunkban a tapasztalt gyártóktól származó tételek találhatók; olyan márkák, amelyek a a legjobb dinamikus kötelek és a magasban való munkavégzésre szánt kötelek gyártására szakosodtak. Ők garantálják a legmagasabb minőségű kivitelezést. A modellek széles választékát kínáljuk, amelynek köszönhetően könnyen kiválaszthatja a munkához legmegfelelőbbet. A kötelek átmérője eltérő lehet, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy kompatibilisek legyenek a felszereléssel, amellyel használni fogják őket. Minden egyes blokk vagy önbiztosító eszköz átmérő tartományban van, amely biztosítja a biztonságos használatot. Igényeitől függően megfelelő színt is választhat. Rendelkezésre állnak fekete intervenciós kötelek és a klasszikus fehér hegymászókötelek (kötélbejáráshoz).
A köteleket különböző hosszúságban kínáljuk megvásárlásra. A kötelek méterenként is értékesíthetők. Pontosan az adott hosszúságra vágjuk őket. A legnépszerűbb hosszúságokban kész szakaszokat is kínálunk. A nagyobb hosszúságokat igénylő vállalatok számára a köteleket orsónként is kínáljuk.