top

Kerékpáros gyerekülés

A gyermekkerékpár-ülés a legjobb módja annak, hogy a legkisebb gyermekeket hosszabb utazásra vigye. Magas fokú vezetési kényelmet és biztonságot nyújtanak mind a gyermekek, mind a szülők számára. Kínálatunkban kényelmes és biztonságos gyermek kerékpárülést talál, amely a vázra vagy a csomagtartóra rögzíthető.
Megtekintés ekként: Grid List

2 Termékek

 1. -5%
  Thule Ride Along Lite 2 Kerékpáros gyerekülés - zen lime
  Thule Ride Along Lite 2 Kerékpáros gyerekülés - zen lime
  ÁFA-val 45490 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 45500 Ft
  A gyártó által ajánlott ár 48050 Ft (-5%)

  Kívánságlista

 2. -5%
  Thule Ride Along Lite 2 Kerékpáros gyerekülés - dark gray
  Thule Ride Along Lite 2 Kerékpáros gyerekülés - dark gray
  ÁFA-val 45490 Ft
  Az árcsökkentést megelőző 30 napban érvényes legalacsonyabb ár 45500 Ft
  A gyártó által ajánlott ár 48050 Ft (-5%)

  Kívánságlista

oldalszám:
Megtekintés ekként: Grid List

2 Termékek

Törlés

A gyermekkerékpár ülések kényelmet biztosítanak az első utazások során

A gyermekülés kiváló választás, ha a két keréken való utazás szeretetét szeretnénk a gyerekekben elültetni. Ennek köszönhetően már egészen kicsi korától kezdve elkísérhet minket a gyermek a kerékpáros kirándulások során a természet kebelére. Egy kényelmes és könnyen használható kerékpárülés kényelmessé teszi a legkisebbekkel való kirándulásokat, és még több örömet szerez a közösen megtett kilométerekből. A változatos modellek lehetővé teszik, hogy minden szülő számára tökéletes megoldást válasszon. A legkisebbek számára nagyon gyakori választás a előre a vázra vagy a kormányra szerelt kerékpárülés Ennek köszönhetően a kisgyermek mindig a figyelő szemek alatt lesz, ráadásul remek kilátás nyílik rá az egész út során. A nagyobb gyermekek számára gyakrabban választják az tartóra szerelt vagy a vázra speciális tartókkal rögzített kerékpárüléseket. A rögzítés helye azonban csak az egyik alapvető jellemzője a gyermekkerékpárüléseknek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpárülést a gyermek számára?

A legfontosabb dolog a gyermekfelszereléssel kapcsolatban a biztonság. Ezért az elején ellenőrizzük, hogy az adott modell megfelel-e az EN 14344 európai szabványban foglaltaknak. Ez ugyanis a biztonság kérdése. Ez a tanúsítvány azt jelenti, hogy az ülést a terméken feltüntetett súlyig tartó szilárdsági vizsgálatnak vetették alá. Ezenkívül számos olyan tervezési megoldásnak kell megfelelnie, amelyek biztonságossá teszik benne a gyermeket. Sok termék rendelkezik a német TUV/GS minőségi tanúsítvánnyal is, amely a tartósságot igazolja. A gyermek kerékpárüléseket leggyakrabban két változatban gyártják. A legtöbb gyártó kínál bicikliüléseket 15 kg-ig vagy 22 kg-ig Érdemes tudni, hogy nemcsak a súly, hanem a gyermek életkora és magassága is fontos. A túl nagy gyermekülés megakadályozhatja a gyermek megfelelő rögzítését, vagy nem nyújt megfelelő támasztékot a lábaknak. Ezenkívül a szerkezetnek meg kell védenie a gyermeket attól, hogy keze vagy lába a kerék küllőkbe vagy a kerékpár egyéb mozgó részeibe kerüljön. A második fontos elem az ülés kerékpárhoz való rögzítésének módja Ez különösen fontos a vázhoz rögzített gyermekülések esetében. A vázszerkezetek közötti nagyon nagy különbségek befolyásolhatják egy adott ülés adott kerékpármodellhez való rögzítésének lehetőségét.

Milyen elemekkel kell rendelkeznie egy jó gyermekkerékpárülésnek?

Azzal, hogy ismert márkák termékeit választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a legapróbb részletekig kifinomultak. Az ilyen modellek biztosan rendelkeznek minden szükséges tanúsítvánnyal. Olyan övekkel vannak felszerelve, amelyek hatékonyan védik a gyermeket az ülésből való kieséstől. A hatékony rendszerek a biztonsági övek könnyű kioldásától is megvédik a gyermeket. Minden elem mentes az éles szélektől vagy veszélyes elemektől. A lábtartók magasságának beállítása lehetővé teszi, hogy magasságuk tökéletesen igazodjon a gyermek magasságához. Egy jól elkészített kerékpárülés reflektorokkal is rendelkezik, amelyek növelik a láthatóságát sötétedés után.

A fent említett elemek mindegyike megtalálható a legtöbb márkás kivitelben. Ezért érdemes odafigyelni az egyes elemek használatának kényelmére is. Itt a legszembetűnőbbek a különbségek az alapmodellek és a felső polcra tartozó modellek között. Értékelni fogjuk a kényelmes biztonsági övek rögzítését, ha gyorsan szeretnénk egy tébláboló gyermeket az ülésbe ültetni. Ilyenkor a nagyméretű, gyorskioldású csatok aranyat érnek. A használt bicikliülés párnázási rendszerei viszont felbecsülhetetlen értékűek lesznek a hosszabb utazások során. A gyengéd ringatózásnak köszönhetően a kisgyermek nagyon kényelmesen fog ülni az ülésben, és nem fog tiltakozni még a kicsit hosszabb távokon sem. Nagyon fontos eleme minden kerékpárülésnek a rögzítés módja is. Egy jó ülés könnyen levehető, így ha mi magunk is biciklizni indulunk, gyorsan le tudjuk venni, anélkül, hogy le kellene csavarni egy speciális adaptert, amely állandóan a kerékpárvázhoz van rögzítve. Ha két adapterrel rendelkezünk, egy ilyen rendszer lehetővé teszi az ülés hatékony átrakását egyik kerékpárról a másikra, aminek köszönhetően mindkét szülő szállíthatja gyermekét, akár kerékpártúra közben is.

Mit érdemes még megjegyezni?

Az ülés megvásárlása után azonnal érdemes felhelyezni a kerékpárra, és kipróbálni a gyermek be- és kiszedését belőle, hogy a kirándulások során élvezhessük az utazást, és ne gondoljunk az övrögzítő rendszerre vagy a lábtartók magasságának beállítására. Az ülés próbaalkalmazása azt is lehetővé teszi, hogy felmérje, elegendő-e a gyermekének a hely. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kerékpárülés nem az egyetlen felszerelés, amit fel kell szerelnünk. Szükségünk van a gyermeknek egy sisakra is, amely esés esetén megvédi a fejét. A gyermek életkorához megfelelően illeszkedő modell minden utazás alapja. Érdemes megfontolni a gyermekszemüveget is, amely megvédi a szemet a rovaroktól vagy a levegő zúgásától. Ez különösen akkor fontos, ha a gyermek előttünk fog ülni a vázra vagy a kormánykerékre szerelt autósülésben. A jól megválasztott kerékpáros gyermekülés nagyfokú használati kényelemmel és felejthetetlen pillanatokkal térül meg.